Pogledajte: Yard Act - Petroleum

Britanski post-punk bend Yard Act najavili su krajem oktobra novi album, "Where's My Utopia?", i tom prilikom podelii video za pesmu, "Dream Job". "Where's My Utopia?" treba da izađe 1. marta 2024. preko etikete Republica

Sada su podelili video za pesmu, “Petroleum”, u kojem glumi britanska australijska komičarka/glumica Rose Matafeo (tvorac/zvezda tv serije "Starstruck").

Frontmen benda, James Smith rekao je ovo o pesmi u saopštenju za javnost: „Pogubio sam se pred publikom u Bognor Regisu i rekao im da mi je dosadno i da ne želim da budem tamo. Ja i Ryan [Needham] smo se posvađali nakon toga, a Ryan me je s pravom ukorio zbog načina na koji sam se ponašao. To me je navelo na razmišljanje o ideji da, sada je ovo posao, koji su zahtjevi za to? Ljudi misle da žele iskrenost, ali ne žele, žele da prikažem verziju poštenja za koju su platili da vide i to je deo iluzije.”

Smith je rekao ovo o videu “Petroleum”: “’Petroleum’ pronalazi Posetioca dok se spotiče u skrovište zastrašujuće bajkerske bande zvane The Utopians. Još uvek je u begu od agenata H.G.E. Bilo je jako zabavno snimati ovaj video, i zadovoljstvo gledati našu prijateljicu Rose Matafeo kako oživljava vođu The Utopians. Iako se priča ne govori u linearnom formatu, nadam se da će se putovanje Posetitelja kroz poslednja tri videa početi spajati i otkrivati ​​da ovdje radimo na nečem većem. Još će doći!”

Rose Matafeo je dodala: „Proveravam većinu svojih telefonskih poziva, ali kada se na telefonu upali 'JAMES YARD ACT', odmah ćete se javiti. Da se pojavim u video spotu za Yard Act je na mojoj bucket odavno. . Opšta vizija ovog albuma je tako kreativno ambiciozna, zabavna i cool i tako sam oduševljena što ću čak i biti deo toga.”

"Where's My Utopia?" je drugi album benda Yard Act, nastavak njihovog odličnog debi albuma, "The Overload" iz 2022.

Na albumu "Where's My Utopia?" je “The Trench Coat Museum”, osmominutnu pesmu koju je bend podelio u julu.

„Glavni razlog zbog kojeg je 'post-punk' bio pokretač prvog albuma bio je to što je to bilo stvarno pristupačno za raditi, ali uvek smo voleli toliko druge muzičke pravce i ovaj put smo imali samopouzdanja da to prihvatimo," objašnjava frontmen James Smith u saopštenju za javnost.

Takođe se navode Fela KutiEnnio Moricone i Spillerov singl "Groovejet" objavljen 2000. kao uticaji na novi album. Remi Kabaka Jr. iz benda Gorillaz je koproducirao album sa Yard Act-om. Bend takođe čine basista Ryan Needham, gitarista Sam Shjipstone i bubnjar Jay Russell.

Smith kaže da se „Dream Job“ „oseća kao prikladan uvod u teme koje se istražuju na "Where's My Utopia?". Delomično sam se proveravao i rugao sam sebi da stenjem kao nezahvalno malo derište, dok sam istovremeno pokušavao da odgovorim na to kako je muzička industrija, ta prilično nekontrolisana zver koja bez razmišljanja juri naprijed i svaka osoba uključena u nju igra svoju ulogu. Očigledno sam uključio i sebe. Kao i sa skoro svim ostalim što mi je prošle godine prolazilo kroz glavu, pokušavajući da pronađem pravi trenutak da artikulišem složenost emocija koje sam osećao i ozbiljnost do koje sam ih osećao, nisam mogao da nađem - ili da im se prilagodim, pa sam umesto toga pokušao da to uhvatim u pop pesmi koja traje manje od tri minute. To je dobro i loše. I dalje mi je drago što se desilo sve što mi se desilo.”

Za novi album, Smith kaže da je posegnuo dublje u sebe u potrazi za lirskom inspiracijom, manje se oslanjajući na studije karaktera koje su popunile pesme na "The Overload". "Možete se posvetiti ideji da smo mi samo životinje koje jedu i jebu se, a onda umremo, i to je u redu", kaže on. „Ali za mene se kreativnost uvek čini najboljim načinom da se artikuliše apsolutno minsko polje onoga što ljudsko postojanje jeste.”

Preporuka

share

share