The Switching Yard – Yet Again [2018]

The Switching Yard
Yet Again
Cardinal Fuzz / 2018
8.2
8

The Switching Yard je heavy psych ekipa koja dolazi iz Saskatoona u Saskatchewanu (probajte da ovo izgovorite brzo), mesta koje je poznato po ovakvoj muzičkoj sceni.

Iako je ovo debi album, Brennan Barclay, Steve Novakowski, Peter Henderson, Christopher Laramee i Jay Loos definitivno nisu početnici, već prekaljeni vukovi žanra i članovi bandova The Shooting Guns i Radiation Flowers.

Svoj debi Yet Again izdali su 2016. za Pre-Rock Records, ove godine pripremili su njegov remaster i reizdanje, što se pokazalo kao pun pogodak.

Intro „Space Fucking“ nas polako uvodi u priču da bi nakon 11 sekundi zagrmeli rifovi „Champagne Action“, pravo sa početka 70ih, iz paklene kuhinje Black Sabbatha. Sledeća „Hard Luck“ se zadržava u istoj eri ali vuče više ka proto-punk zvuku The Stoogesa, ili MC5. Posle ovih rokačina TSY vas vodi na devetominutno usporeno putovanje psihodeličnim oscilacijama nazvano „Behind The Gates“. Nakon drugog „Space Fucking 2“ instrumentala kreće furiozna „Hank It‘s Midnight“, koja traži da se pojačava sve dok uši ne prokrvare, da bi nakon nje „Class Act“ zavrtela vaš um u hipnotičkoj kombinaciji fuzza i stompa nalik na Endless Boogie.

Cardinal Fuzz za evropsko i Pre-Rock Records za američko tržište pripremili su za prve kupce i poklon Johnny Hash 7”, sa pesmama „Get Ahead“ i „Piss Sabotage“. Sve u svemu, više nego dovoljno!

Preporuka

share