Tullycraft - The Railway Prince Hotel [2019]

Tullycraft
The Railway Prince Hotel
Happy Happy Birthday To Me Records / 2019
8.6
8

Preporuka za novi album sijetlskog benda Tullycraft došla je sa web stranice nezavisne  izdavačke kuće Rough Trade, jedne od retkih u čije preporuke se može imati potpuno poverenje. Možete zamisliti moje iznenađenje kada sam saznao da ovaj bend postoji još od 1995.fgodine i iza sebe ima sedam albuma zajedno sa najnovijim “The Railway Prince Hotel”.

I povrh svega Tullycraft se smatraju jednim od pionira twee-pop žanra u Americi. Bend je takođe poznat po svojoj DIY (Do It Yourself) etici , što znači da su tokom godina izdavali albume samo preko malih i nezavisnih izdavača, što je možda i razlog za njihovu delimičnu anonimnost, jer njihova muzika to sigurno nije.

Bend su u Sijetlu 1995,godine osnovali  Sean Tollefson (bas/vokal), Gary Miklusek (gitara/vokal), i Jeff Fell (bubanj), a već sledeće godine objavili su i debi album “Old Traditions, New Standards”. Tokom godina su narovno usledile brojne personalne promene, od originalnih članova u bendu je samo još , Sean Tollefson i uz njega Chris Munford (gitara/vokal), Jenny Mears (vokal/tamburina), Corianton Hale (gitara/vokla) i do sada su objavili albume City of Subarus (1998), Beat Surf Fun (2002), Disenchanted Hearts Unite (2005), Every Scene Needs a Center(2007), Lost in Light Rotation (2013) i aktuelni The Railway Prince Hotel.

Tullycraft su među ljuditeljima ove vrste pop muzike poznati kao majsotri u kreiranju, laganih, šarmatnih, slatkih ali i intelignetnih pop melodija. Upotreba dva glavna vokala muškog i ženskog, njihova dinamika ali i harmonije i melodije u mnogome asociraju na njihove mnogo poznatije škotske kolege Bele & Sebastian, ali se nikako ne može reći da su njihova kopija jer ukoliko ste godinama pratili ovaj bend ili kao ja ekspresno preslušali sve što ste uspeli da pronađete za kratko vreme spoznaćete njihov autentični stil.

“Midi Midinette” postavlja ton ovog albuma. Odlični duvački aražmani dodatno daju specifičan začin ovom odličnom koktelu sunčanih pop melodija. Poput muzike i njihovi stihovi su lagani, melanholični ali nimalo naivni. “Passing Obsevation” je mid tempo balada, sa odličnom gitarskom melodijom, bas linijom i savršenom dinamikom i vokalnim aranžamanima Tollefsona i Mearsove.