Only Murders in the Building [2021]

Only Murders in the Building
Sezona 1
HULU / 2021
Scenario: 
John Hoffman, Steve Martin
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
Engleski
8.4
8

Jedan od žanrova koji pojavom streaming servisa, posebno Netlixa, doživljava pravu ekpanziju jesu krimi drame. Ponuda zaista kvalitetnih ostvarenja ovog žanra bolja je nnego ikad do sada. Imamo veliki broj odličnih nordic noir ostvarena iz Skandinavije, uvek dobrih i kvalitenih ostvarenja iz Velike Britanije , ali sve više onih koje dolaze sa raznih strana sveta.

Zločin, kakav god da je svakako je ozbiljna stvar, ali ponekad sve to može da dobije pomalo komičnu notu i u obliku jedne simpatične i lagane crne krimi komedije. Jedno takvo ostvarenje je i veoma šarmantan i zabavna “Only Murders in the Building” iza koje stoje dva velika komedije Steve Martin i Martin Short od kojih je ovaj prvi, pored glavne uloge i u ulozi kreatora, dok su obojicameđu producentma serije.

Radnja je smeštena u stambenoj zgradi Belnord, izgrađene 1908.godine (za potrebe ove tv serije zove se Arconia), u stilu italijanske renesanse, koja se smatra jednim od modernih lendmarka Njujorka.  Samo stanovanje u ovom stambenom kompleksu je nešto poput modernog statusnog simbola u probranom  društvu njujorškog višeg staleža. Jedan od stanare ove zgrade je i Sting koji je u jednom trenutku i jedan od osumnjičenih.

Elem, priča kreće uzbunom za opasnost od vatre, koji stanare zgrade izbaci na ulicu. Sticajem okolnosti troje stanovnika zgrade, koji se ne poznaju, nađu se slučajno u kafiću preko puta. Charles Hayden Savage (Steve Martin) je nekadašnja zvezda detektivkse tv serije koji dobrih par decenija nije imao ozbiljnu ulogu, Oliver Putnam (Martin Short) nekada veliki brodvejski producent , sada već poptuno zaboravljen, posebno nakon par velikih propalih projekata i mlada Mabel Mora (Selena Gomez) na izgled nemaju ništa zajedničko osim ljubavi i strasti prema popularnom “True Crime” podkastu.   

Nakon prestanka opasnosti stanovnici zgrade se vraćaju u zgradu i saznaju da je jedan njihov pronašen mrtva u svom stanu. Njegova smrt je proglašena samoubistvom , ali ova trojka nije baš potpuno ubeđenja u to, i pod utiskom podkastova koje sami prate, žele da i oni krenu sa podkastm u kome će rešiti misterioznu smrt svog komšije Tima Konoa (Julian Cihi).

Preporuka

share