Still Corners najavili novi album

Dream-pop duo Still Corners najavili su novi album "Dream Talk" i podelili prvi singl "Secret World". Najavili su i neke datume turneje za 2024. godinu. "Dream Talk" bi trebao biti objavljen 5. aprila 2024. za njihovu izdavačku kuću Wrecking Light

Still Corners su američko-britanski duo Greg Hughes i Tessa Murray. Aktuelni album benda, "The Last Exit", izašao je 2021. godine.

Murray je izjavila o „Secret World“ u saopštenju za javnost: „Ponekad je pomisao da neko, koji želi da ga upozna, uđe u njihov svet, opasna. Prava osoba više nije bitna, samo njihova fantazija, što je potpuno pogrešno, ali se čini ispravno.”

O albumu u celini izjavila je: „Postanak mnogih ovih pesama došao je iz snova. Svake noći bih zapisivala snove kojih sam mogla da se setim. Dok sam snimala, izvukla bih svoju knjigu snova i pevala preko raznih fraza na kojima je Greg radio. Repetitivna priroda muzike i pevanja je izgledala kao da ulazite u trans. Dosta pesama je proizašlo iz tog procesa, bilo je zabavno i ono što sam mislila da je neka vrsta lutanja, na kraju nas je iznenadilo svojim različitim značenjima i slikama.”

Album je napisan na jugu Francuske, Istočnom Saseksu u Velikoj Britaniji i Woodstocku u Njujorku.

„Pesme su se brzo spojile, a mogućnost pisanja s bilo kojeg mjesta održala je naš zamah“, kaže Murray.

Hughes je producirao "Dream Talk" u studiju benda u Woodstocku. On kaže: “Probali smo razne stvari poput različitih mikrofona, pojačala i efekata prije nego što smo se obavezali na bilo šta. Sve je miksovano analogno preko naše nove SSL konzole, zvuk je sjajan.”

Dream Talk:
1. Today is the Day
2. The Dream
3. Faded Love
4. What is Real
5. Lose More Slowly
6. Secret World
7. Let’s Make Up
8. Crystal Blue
9. The Ship
10. Turquoise Moon