Tool krenuli sa snimanjem novog albuma

Konačno dobre vesti za sve fanove benda Tool. Nakon dvanaest godina, raznih informacija i dezinformacija, glasina i odlaganja, na osnovu posta sa njihovog Facebook naloga, deluje kao da su Tool  već u studiju gde će ovih dana započeti sa snimanjem novog albuma koji ljubitelji ovog benda čekaju dvanaest godina.

Prošlog meseca je frontmen benda Maynard James Keenan izjavio da je završio sa pisanjem stihova za sve, osim jedne pesme, i da će se uskoro pridružiti kolegama iz benda u studiju. Gitarsita Adam Jones je podelio sliku iz studija, na kojoj se pored njega i članova benda, pevača Maynarda Jamesa Keenana i bubnjara Danny Careya vidi i Joe Barresi, koji je miksovao i radio kao inženjer zvuka na njihovom prošlom albumu "10000 Days".

Komentari fanova benda Tool umeli su da prethodnih godina prilično izbace iz takta članove benda, pre svega Keenana, zbog stalnih zahteva za novim albumom. Izgleda da će ove godine njihov jedini problem biti kako da prežive toliko uzbuđenje, jer pored Toola, koji su nadamo se konačno u studiju, drugi bend Maynarda Jamesa Keenana A Perfect Circle su takođe najavili album koji izlazi krajem maja, nakon gotovo 15.godina pauze.