Slowdive podelili pesmu “skin in the game”

Legendarni shoegaze bend iz 90-ih Slowdive najavili su krajem juna novi album, "everything is alive", i tom prilikom podelili video za prvi singl "kisses". "Everything is alive" je prvi novi album benda u poslednjih šest godina i trebao bi izaći 1. septembra preko etikete Dead Oceans.  Sada su podelili pesmu “skin in the game”.

Postavu Slowdive čine Neil Halstead (vokal, gitara, klavijature), Christian Savill (gitara), Nick Chaplin (bas), Rachel Goswell (vokal) i Simon Scott (bubnjevi, elektronika).

"Everything is alive" je peti album benda i naslednik odličnog albuma "Slowdive" albuma iz 2017., koji je bio njihov prvi album u 22 godine i prvi otkako se bend reformisao.

Novi album posvećen je majci  Rachel Goswell i  ocu Simon Scotta jer su oboje umrli 2020. godine. „Bilo je nekih dubokih pomaka za neke od nas lično“, kaže Goswell.

Rad na albumu je počeo tako što je Halstead delovao kao pisac i producent, radeći od kuće, a on je u početku video album kao „minimalniji elektronski album“, ali kada se ostatak benda uključio, postao je usklađeniji s prepoznatljivim potpisom shoegaze/dream- pop zvukom.

„Kao bend, kada smo svi zadovoljni time, to obično bude jači materijal. Uvek smo dolazili iz malo različitih pravaca, a najbolji delovi su tamo gde se svi susrećemo u sredini“, kaže Halsted.

Goswell dodaje: „Slowdive je u velikoj meri zbir njegovih delova. Događa se nešto što se ne može izmeriti kada se nas petoro nađemo zajedno u sobi.”

Album je sniman tokom nekoliko godina, počevši od 2020. u Courtyard studiju, gde je bend ranije snimao, ali i na raznim drugim mjestima. Shawn Everett (The War On DrugsAlvvaysSZA) miksovao je album 2022.godine.

Preporuka