Hawkeye [2021]

Hawkeye
Sezona 1
Disney / Marvel Studios / 2021
Scenario: 
Don Heck, Jonathan Igla
8.2
8

Marvelov filmski univerzum prošle godine, su pre svega obeležile pet tv serija o njihovim superherojima. Naravno da je bilo četiri filma i prethodne godine,i to “Black Widow”, “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, “Eternals” i “Spiderman: No Way Home”. Bez upoređivanja kvaliteta filmova i tv serija, jer to baš i nije moguće, ostaje utisak da su tv serije bile upečatljivije, iako su tv serije bile posvećene pre svega superheroijima koju su nekako uvek u drugom planu.

Nakon WandaVision”, “The Falcon and the Winter Soldier, “Loki”, animirane “What If…? “ , Marvel i Disney su 2021. završili tv serijom “Hawkeye”.

Hawkeye” je naravno posvećena Clintu Bartonu, možda jednom od najskrajnutih karaktera, jer za razliku od gotovo svih drugih Marvelovih superheroja, Hawkeye osim svog talanta, vrhunske utreniranosti u streličarstvu, borilačkim veštinama i još koječemu, nema ama baš nikakve nadnaravne moći.

Možda je urpavo to razlog, što za razliku od prethodnih tv serija, ova je naprizemnija, što je u ovom slučaju prednost, čini i najboljom i najinteresantnijom od prethodnih pomenutih.

Hawkeye”, uistinu kreće lagano, ali kako se bliži kraju, dobija na dinamici i tenziji. Akcione scene su češće veoma dobro koreografirane i snimljene, i pre svega veoma zabavne, kao i ustalom cela ova tv serija.

Preporuka

share
share