Od prvog trenutka kada sam negde na netu, nakon prvih sati provedenih u Elder Scrolls III Morrowind pronašao mapu Tamriela, pomslio sam kako bi bilo fantastično da postoji igra koja bi pokrivala ceo kontinent ili bar njegov veći deo. Tačno deset godina kasnije najavljen je The Elder Scrolls Online i dve godine kasnije ušao je u beta fazu. 
Ovakav potez Bethesde je bio prilično očekivan. Razni timovi su godinama jurili za uspehom i novcem koji je Blizzardu doneo Warcraft. Uglavno neuspešno, jer nijedna igra online igra nije ponovila takav uspeh.

Tokom prošle ali i ove decenije imali smo sijaset mrežnih rpg igara od kojih je najveći broj imao neki polovičan uspeh. Nekoliko ovih projakta je u potpunosti propalo, bacajući milione i milone uloženih dolara niz vodu. Jedan manji deo još uvek uspeva da se održava na površini, što otrpilike znači da imaju dovoljan broj igrača koji opravdava konstatan rad na samoj igri i ubacivanje novog i svežeg sardžaja. Neke od tih igara su Guild Wars 2, Lord of the Rings Online, Star Wars The Old Republic, Star Trek i svakako The Elder Scrolls Online.
 

Preporuka