Danas su u Srbiji izbori. Želeo sam da ime ove epizode bude adekvatno tome. Prvi radni naslov bio je po pesmi Sema Kuka koja otvara emisiju, A Change is Gonna Come. Ali nisam mogao. Čak i za mene, decu, to zvuči prenaivno. Pošto je današnji Gistro evergeen debi album Gila Skota Herona, druga opcija mi je bila naslov njegove pesme Home Is Where the Hatred Is. Iako je ovo tačno da tačnije ne može biti, u poslednji tren sam se predomislio. Toliko je mržnje svuda oko nas, pa ne mora baš u naslov moje emisije, majku mu staru. I odustao sam. Tako da je ostao onaj po kome se zove pesma koja zatvara ovu epizodu, ona koju je još krajem pedesetih snimila Doris Dej. Neka bude šta bude. Bar imamo muziku.

Prvi album nedelje je izgubljeni biser hrvatskog gitariste Branka Mataje. Uz taj album se budim i odlazim u krevet već peti dan zaredom. Hipnotisao me je. Samo gitara i njen eho. Odveli su me na pučinu, pa zaronili u najdublji okean, tamo tik do Marijanine brazde, pa me izvukli na sunce, pored Brajana Vilsona. U pitanju je čisto remek-delo. Zbog ovakvih albuma slušam muziku.

Tu je još fenomenalni novi album Aldus Harding, prolećna, akustična, mešavina folka, popa i psihodelije. Ako volite kraut rok, i spejs vožnju, obratite pažnju na Norvežane Action & Tension & Space. Voze bolje od citroen ajkule. Slušamo i nove singlove za Ejndžel Olsen, Warpaint, Kurta Vajla, kao i sjajan drugi album najboljeg drugara Fibi Bridžers, singer-songwrittera iz Kalifornije Kristijana Lija Hatsona. Društvo nam prave i Dejvid Bouvi, Rebel Star, Džoš Rauz, Gejl Storm i mnogi drugi.

Bez obzira na to koliko mislite da ima ili nema smila, da li danas pljušti ili sija sunce, da li ste baš vi sve prvi provalili, da li znate bolje od svih drugih ili vas je sramota ponude, izađite na glasanje. Ja neću nikog moliti ni za šta, ali zapitajte se zašto vas toliki ljudi mole.

A dok čekate veče i (ne)očekivane rezultate, ili vas pak baš briga za to, preporučujem da uživate u ovonedeljnoj Gistro FM epizodi. Mnoge od ovih pesama tačno znaju kako se osećate.