Gotov je letnji raspust, što znači da se vraćaju nedeljna jutra koja počinju uz Gistro FM. Tokom prošla dva meseca pojavilo se nekoliko sjajnih novih albuma, a u ovonedeljnoj epizodi slušamo najlepše među njima.

Danas imamo tri albuma nedelje, a prvi su snimili Panda Bear i Sonic Boom. On je toliko dobar da već sad znam da će se na kraju godine naći među mojih pet omiljenih. Tu je i odličan novi EP obrada Valeri Džun, a danas slušamo Fade Into You (Mazzy Star) i Pink Moon (Nik Drejk). Treći album nedelje potpisuje singer songwritter iz Nešvila Endrju Koms, nedeljno nežan je, a i zove se Sundays.

Od noviteta slušamo džez obradu Prinsovog klasika Sometimes It Snows in April u intimnom izvođenju kvarteta nemačke pijanistkinje Džulije Hulsman, novi singl za Drugdealer iz Los Anđelesa, a tu je i, za mene nejlepša pesma iz ove godine, koju je snimio Kes Mekombs. Najavljujem beogradske koncerte bendova Kings of Convenience (18.9) i Rebel Star (9.9. KC Grad), a što se Gistro evergreen albuma tiče, danas je na red došao legendardni The Soul Album kog je 1966. snimio Otis Reding. Naslovnu pesmu ove epizode peva Majkl Kivanuka, a tu su još Nik Drejk, PJ Harvey, Beck, The National, Mocky i svašta još.

Nedeljna jutra u septembru su uvek lepša uz nedeljnu muziku.

Preporuka

share