Te kafe koje pijemo sami sa sobom su važne. Posle njih nam najčešće bude malo jasnije zašto neke stvari radimo baš na način na koji radimo, a druge uopšte ne. Istina, nekad nam ništa ne bude jasno, ali bar smo popili kafu. Život je i sa tim kafama dosta komplikovan, a kamoli bez njih. O tome govori i jedna pesma Kurta Vajla sa njegovog odličnog novog izdanja: "One day I'll get my shit together, gonna sit down and write me a letter". Jer Kurt dobro zna ukus tih kafa.

A pored novog Kurta Vajla, u ovoj epizodi vas čeka odličan novi album za Beirut. Orkestrirana melanholija Zaka Kondona je kao stvorena za hladne zimske noći. Još je i snimljen u Norveškoj. Ako ste voleli Pavement ili The Lemonheads obratite pažnju na odlično izdanje Džona Pi Stroma, koji je krajem osamdesetih svirao bubnjeve na dva Lemonheads albuma. Od noviteta čeka vas živi album Iron & Wine, ali i genijalno novo izdanje za Crime & the City Solution. O devojci iz moga kraja pevaju Arsen Dedić, Leo Fere i Tom Vejts, a Gistro evergreen albume potpisuju Joy Division, odnosno Funkadelic. Slušamo još Bohemiju, Massive Attack, Loru Najro, Kevina Drua, The Durutti Column i mnoge druge.

Neke Gistro FM epizode su samo za uživanje, a neke i za razmišljanje. One u kojima se spoje ta dva su baš posebne. Dao sam sve od sebe da ova današnja bude baš takva.