HBO priprema novu tv seriju po romanima Philipa Pullmana

"Game of Thrones" su konačno došli do svog kraja, a HBO mora da traži zamenu. Jedno od mogućih rešenja je adaptacija trilogije "His Dark Materials" Phillipa Pullmana, za koju sada možete pogledati i prvi trejler. 

Pullmanova trilogija u kojoj su romani "The Golden Compass", "The Subtle Knife" i "The Amber Spyglass", kao i nastavak koji je započet romanom "The Book of Dust" 2017.godine, smatra se jednim od najčitanijih i najpopularnijih dela epske fantastike. Smešteno u alternativni svet, gde se duša osobe manifestuje kroz daemone, koji poprimaju oblike životinja, prati doživljaje devojčice Lyre Belacque koja traga za svojim prijateljem Rodgerom. Crkva je kidnapovala njega i još mnogo dece kako bi nad njima vršili najgnusnije ekperimente u cilju odbrane svojih dogmi. 

Phillip Pullman je ovom svojom trilogijom izazvao mnogo kontoverzi posebno zbog načina na koji je opisao religiju i crkvu u svojim romanima, što je pak ista dočekala oštrom osudom njegovih dela. 2007.godine snimlje je film "The Golden Compass" po prvoj knjizi is ove trilogije sa Dakotom Blue Richards, Nicole Kidman i Daniel Craigom u glavnim ulogama, ali nastavci, iako su planirani nikada nisu snimljeni. Razlog za ovu odluku je delom i jaka propaganda hrišćanske crkve.

Ideja za tv seriju pokrenuta je na BBCiju pre četiri godine kao mini serija od osam epizoda. Pročle jeseni BBC je najavio da se na projektu i dalje radi, da je u planu i druga sezona i da se projektu pridružuje HBO. U glavnim ulogama su Dafne Keen, Ruth Wilson, James McAvoy i drugi.

Još uvek nema tačnog datuma početka emitovanja.

Preporuka

share

share