Julian Baker najavila novi album

Julien Baker najavila je novi album Little Oblivions i podelila video za prvi singl "Faith Healer". Little Oblivions treba izaći 26. februara 2021. za izdavačku kuću Matador. DanielaHenry je režirao video.

Baker je izdala svoj posljednji album Turn Out the Lights još 2017. godine takođe za Matador, svog prvog za ovu izdavačku kuću. Little Oblivions je njen treći studijski album (debi joj je bio Sprained Ankle iz 2015. godine). Little Oblivions je snimljen u decembru 2019. i januaru 2020. u njenom rodnom gradu Memphisu u državi Tennessee. Calvin Lauber je producirao album, a Craig Silvey je radio miks, obojica su radili na Turn Out the Lights. Baker svira većinu instrumenata na albumu.

O novom singlu, Baker je izjavila: „Najjednostavnije rečeno, mislim da je„ Faith Healer “pesma o porocima, kako na očiglednim, tako i na podmuklijim načinima na koje se oni pojavljuju u ljudskom iskustvu. Ovu pesmu počela sam pisati pre dve godine i započela je kao vrlo doslovno ispitivanje ovisnosti. Neko sam vreme imala samo prvi stih, što je samo iskreno sučeljavanje kognitivne disonance koju osoba koja se bori sa zloupotrebom supstanci može imati ogroman dokaz da vam ta supstanca nanosi štetu i kontraintuitivna, ali vrlo stvarna je žudnja za olakšanje koje pruža. Kad sam se vratila pesmi, počela sam razmišljati o paralelama između eskapizma zloupotrebe supstanci i drugih različitih načina eskapizma koji su zauzimali sličan, mada ih je lakše prepoznati prostor u mojoj psihi. Postoji toliko mnogo kanala i ponašanja koje koristimo za nelagodu koja postoji izvan formalne definicije ovisnosti. Ja (i toliko drugih ljudi) voljna sam verovati kome god - političkom stručnjaku, propovedniku, preprodavacu droga, iscjelitelju energije - kad obećaju izlječenje i kako bi ta spremnost, koliko god bila iskrena, zapravo mogla sprečiti ozdravljenje. "

Little Oblivions:
01. Hardline
02. Heatwave
03. Faith Healer
04. Relative Fiction
05. Crying Wolf
06. Bloodshot
07. Ringside
08. Favor
09. Song in E
10. Repeat
11. Highlight Reel
12. Ziptie

Preporuka

share