Pip Blom najavili novi album i podelili video za pesmu "“Is This Love?”

Amsterdamski trio, Pip Blom, najavili su izdavanje svog trećeg studijskog albuma, "Bobbie", ujedno su podelili video za prvi singl “Is This Love” (na kome gostuje Alex Kapranos iz benda Franz Ferdinand). "Bobbie" će izaći 20. oktobra preko Heavenlyja. MrMr je režirao video za pesmu  “Is This Love”.

Pip Blom je bend, ali to je ujedno i ime pevačicei glavnog  tekstopisca benda.

„Is This Love“ se udaljava od izvornog zvuka benda, sa više funky uticaja Aleksa Karpranosa. „Lepa stvar u radu sa Alexom, osim što je atmosfera bila zaista dobra, bila je to što smo oboje imali sasvim različite perspektive. Dok sam ja malo više rok po prirodi, Alex je mnogo zabavniji. I to se pokazalo kao savršen dodatak ovoj pesmi, kako u stihovima, tako i u potpunosti u refrenu”, kaže Blom u saopštenju za javnost. “Nikada se pre nije se pojavila tako funky pesma Pipa Bloma, i svi je apsolutno volimo.”

Eksperimentisanje benda Pipa Blom sa stilom takođe je primento u raznim drugim pesmama. Iako je ovo godinama bio cilj benda, konačno je ostvaren u saradnji s producentom Daveom McCrackenom. Pored toga što je bend napredovao u obogaživanju svog zvuka, Blom se trudila i sa stihovima na albumu. „Uvek mi je tekst pesama težak jer nisam prirodni govornik“, kaže ona. “Teško mi je trošiti vreme na njih jer se osećam pomalo prisilno.”

Aktuelni album benda Pip Blom je "Welcome Break" iz 2021.godine. Prošle godine Franz Ferdinand su objavili album najvećih hitova "Hits to the Head".

Bobbie:
1. Not Tonight
2. Tiger
3. Red
4. Kiss Me By Candlelight
5. I Can Be Your Man
6. Where’d You Get My Number
7. Brand New Car
8. Is This Love?
9. Fantasies
10. Again
11. Get Back
12. 7 Weeks

Preporuka