Pogledajte: Temples - Afterlife

Britanski psihodelični pop kvartet Temples najavili nedavno  novi album, "Exotiko", i tom prilikom podelili video za prvi singl "Gamma Rays" a zatim i singl "Cicada" "Exotiko" bi trebao izaći 14. aprila preko ATO-a. Sada su podelili video za pesmu "Afterlife".

"Dok smo sastavljali listu pesama, zamislili smo da mlaznjak ili svemirski brod stigne na ostrvo, a zatim neka vrsta putovanja preko ovog zamišljenog mesta", rekao je basista Thomas Walmsley u saopštenju za javnost. “Do druge polovine albuma krećemo u sumrak, a ‘Afterlife’ je definitivno jedna od večernjih pesama.”

„'Afterlife' odražava se na veze na daljinu i na to kako se ljubav i izolacija često mogu naći jedno pored drugog", dodaje pevač/gitarista James Bagshaw. „Možda se osećate usamljeno, ali nikada niste sami. Kada vidite svetlo u daljini daje vam nadu da znate da ćete se ponovo sresti.”

Sean Ono Lennon je producirao "Exotico", koji je miksovao Dave Fridmann (Tame ImpalaThe Flaming LipsMGMT).

U 2020. Temples  su podelili novu pesmu, "Paraphernalia", koju je također producirao Lennon, a miksovao Fridman, ali ne nalazi se na ovom albumu.

Lenonov bend, The Claypool Lennon Delirium je takođe na etiketi ATO i dva umetnika su se povezala na Desert Daze festivalu 2019. godine, iako je Lennon već bio dobro upoznat sa bendom. „Uvek sam bio fan benda. Video sam ih kako sviraju neke prilično sjajne  koncerte tokom godina”, rekao je Lennon.

Atuelni album benda Temples, "Hot Motion", izašao je 2019. preko ATO-a (bio je to njihov prvi album za etiketu). "Hot Motion" je bio treći album benda i pratio je debi album iz 2014., "Sun Structures", i drugi album iz 2017., "Volcano".

Kompletna postava Temples čine James Bagshaw (gitara, vokal), Tom Walmsley (bas gitara, prateći vokal), Adam Smith (klavijature, ritam gitara, prateći vokal) i Rens Ottink (bubnjevi i perkusije).

Preporuka

share

share