Between Two Ferns: The Movie [2019]

Between Two Ferns: The Movie
Funny or Die
Režija: 
Scott Aukerman
Scenario: 
Scott Aukerman (screenplay by), Zach Galifianakis (story by)
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Vazda simpatični Zak Galifinakis (Zach Galifianakis) Netflixov šou nazvan Between Two Ferns, širi na duži format u celovečernju film, koji obuhvata njegovu jurnjavu s istočne na zapadnu obalu Amerike, kako bi ispunio misiju snimanja 10 epizoda zarad ozbljnijeg ugovora u velikoj medijskoj kući.

Autor Skot Okermen (Scott Aukerman) i naravno fiktivni voditelj Galifinakis, koncipirali su šou u kome dovodeći mahom glumačke i muzičke zvezde, smeštajući ih između dva drveta paprati, idu u bizarnu tiradu omalovažavanja, povlađujući svim mogućim stereotipima vezanim za svoje goste.

Ovo negde ide po liniji humora epizodiste filma Vila Ferela (Will Ferrell), a mnogo manje podseća na ranije radove Galifinakisa.

Galifinakisu leži vređenje gostiju, ali humor filma ostaje u senci akcije koja nema šta da ponudi, osim već viđenu jurnjavu po američkim gradovima i ruralnim predelima, sve zarad fiktivnog ispunjenja američkog sna.

Okermanov obrazac ne doseže visine transfera blama serijala Rikija Džervisa (Ricky Gervais), iako se i on i Galifinakis trude da budu što manje teatralni, ne može se izbeći utisak da je vidljivo sve unapred namešteno i prepremljeno, te mu tako zapravo najsmešniji dođu završni krediti, gde je humor iskren i realan, a ne usiljen i nemušt.

Ipak, i ovakav film upakovan je u ekonomičnih sat i dvadeset minuta, tako da može predstavljati određenu zabavu za ljubitelje lakih komedija, iako se čini da Galifinakis ima mnogo više talenta nego što nam Between Two Ferns isporučuje.

Preporuka

share

share