Mickey and the Bear [2019]

Mickey and the Bear
Režija: 
Annabelle Attanasio
Scenario: 
Annabelle Attanasio
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Mickey and the Bear nas vodi u prilično skrajnutu američku državu Montana, koja pored prirodnih lepota ima i finansijski nestabilnu srednju klasa, suočenu sa egzistencijalnom i zdravstvenom krizom.

Upravo se tim problemima bavi autorka Anabel Atanazio (Annabelle Attanasio), koji priču o hrabroj tinejdžerki i njenoj brizi o zdravstveno ugroženom ocu, temelji na hiljadama sličnih slučajeva u kojima najmlađa populacija mora ranije da sazri, kako bi se što pre upoznala sa surovošću života prema populaciji koja visi na rubu egzistencije.

Ova neuobičajena coming of age priča ima onaj klasični pravolinijski tok dešavanja, koji dopušta glumcima dosta prostora da pokažu sav svoj talenat, što a priori ne znači da je priča zanimljiva, ali to i nije bio primarni cilj autora.

Poruka koju Mickey and the Bear je jasna i transparentna, i ona se očitava u nedostatku sistemske nege, razumevanja i brige za ugrožene, i da u tim trenucima pojednične akcije i atkovi solidarnosti bivaju preko potrebna mera zaštite najugroženijih i onih kojima je ta pomoć neophodna.

Stilski Mickey and the Bear nema mnogo šta da ponudi, jer u hermetički zacrtanom narativnom zadatku, autorka koristi uobičajena sredstva, i tu možda leži i najveći problem, jer u želji da što vernije ocrta socijalnu dramu, zaboravilo se na neizmerne i sadržajne lepote Montane, koje bivaju neiskorišćene ili premalo eksploatisane.

Preporuka

share

share