The Dark End of the Street [2020]

The Dark End of the Street
Independent
Režija: 
Kevin Tran
Scenario: 
Kevin Tran
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

Mračni trotoari i ulice Nju Džerzija savršen su paravan na ubicu kućnih ljubimaca, koji pod okriljem noću unosi haos u relativno mirno predgrađe sačinjeno mahom od slojeva gornje srednje klase američkog društva.

The Dark End of the Street, autora Kevina Twana, u principu je jedna opuštena komšijska drama, sačinjena od fragmenata iz života prilično običnih ljudi, koji teže da se spoje u jednu smislenu i koherentnu celinu.

Iako naizgled Twan lagano gradi priču, njegov fokus nikada ne gubi oštricu, jer balanasiranje između omniprisutne opasnosti koja vreba iz mraka i uobičajene provincijske uravnilovke, obično je narativno štivo osuđeno na beskonačnu repetitivnost i raznorazne klišeizirane doskočice.

Ali Twan mudro izbegava unapred određene koncepte, izbegavajući da situacije dramatizuje do iscprljenosti, pozicionirajući svoje likove u njihovo prirodno stanje učmale svakodnevice, gde ih ubica kućnih ljubimaca samo na trenutak podseća da možda život ponekad servira i drugu vrstu realnosti, daleko od komoditeta toplog doma i pokošenog travnjaka u dvorištu.

The Dark End of the Street svakako ne impresionira inventivnošću fabule, ali ekonomično trajanje filma daje i više nego dovoljno prostora da jedna obična priča iz pregrađa sa trileroznim zapletom, može biti zanimljiv izbor za one ljubitelje sedme umetnosti, čija se agenda ne svodi na gledanje filmova željnih da impresioniraju i oduševe po svaku cenu, a bez da teraju na bilo kakvo razmišljanje i analizu.