Long Way Up [2020]

Long Way Up
Apple TV + / 2020
Režija: 
David Alexanian, Russ Malkin
Scenario: 
David Alexanian, Charley Boorman, Russ Malkin, Ewan McGregor
Zemlja proizvodnje: 
UK
Jezik: 
Engleski, Španski
9.6
10

Jedno od najlepših iznenađenja, u godini prepunoj užasnih iznenađenja, došlo je onog trenutka kada se pojavila prva epizoda dokumentarne serije “Long Way Up”. Trebalo mi je par momenata, pre nego što sam ukapirao da su dvojica likova  na posteru, koji  poziraju pored svoj motocikala, Ewan McGregor i Charlie Boorman, što je, kao nekog ko je obožavao prethodna dva serijala "Long Way Round" i "Long Way Down", dovelo do mog ličnog oduševljenja jer nisam imao pojma da njih dvojica "ponovo jašu" .

Pre 16.godina,  tačnije 2004.godine škotski glumac Ewan McGregor i njegov najbolji prijatelj, engleski glumac Charlie Boorman krenuli su na dugo putovanje "Long Way Round" motociklima od Londona do Njujorka,  preko Evrope, Azije, Aljaske i Kanade do Sjedinjenih Američkih Država, a zatim 3 godine kasnije 2007.godine ovaj tandem ponovo je krenuo na avanturu,  „Long Way Down“ od severa Škotske do Kejptauna u Južnoj Africi. Obe ove dokumentarne serije doživele su veoma pozitivne kritike i popriličan uspeh.

McGregor je izvanredan glumac, Boorman je najviše ostvarenja u svojoj glumačkoj karijeri snimio tokom 80ih i 90ih, da bi u poslednjoj deceniji mnogo više radio kao voditelj raznih dokumentarnih i tv emisija. I pored njihovog očiglednog iskustva pred kamerama, ono što je na mene ostavilo jedan od najačih uticaja bio je intenzitet emocija i čisto, iskreno oduševljenje obojice što uspevaju da prožive svoj dečački san, da na moticiklu, sa svojim najboljim prijateljem, obilaze svet.

Kako sam McGregor priznaje na samom početku ovog serijala, nakon preseljenja u Los Anđeles, zbog svoje glumačke karijere, izgubio je kontakt sa Boormanom.  Kako to veoma često u životu i biva, bila je potrebna moticiklistična nezgoda u kojoj je Boorman teško povređen da McGregora podseti šta su važne stvari u životu. Čim se Boorman oporavio njih dvojica su okupili dobro poznati tim iz prva dva serijala, producente Davida Alexiniana i Russa Malkina, i naravno kamermana Claudia Von Plantu i krenuli u planiranje putovanja dugog 13000km.

Preporuka

share

share