Moon Knight [2022]

Moon Knight
Sezona 1
Disney + / Marvel / 2022
Režija: 
Mohamed Diab, Justin Benson, Aaron Moorhead
Scenario: 
Danielle Iman, Doug Moench, Don Perlin, Jeremy Slater
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
Engleski, Arabski
7.8
7

Marvel i Disney + su prošlu godinu ponajviše obeležili sa sasvim pristojene četiri tv serije, u kojima su dodatno obradili sudbine nekih sporednih karaktera, iz sijaset filmova o superherojima iz prošle decenije, te smo imali prilike da saznamo šta se, nakon „blipa“ dešavalo sa Scarlet WitchHawkeye-om, LokijemFalconom i Winter Soldierom.

Ove godine na red je došao jedan potpuno novi superheroj Moon Knight. Ja nisam upoznat, niti preterano zainteresovan za Marvelove kao ni za DC Comics stripove o superherojima, te sam za dotičnog čuo tek kada je počelo da se šuška o tv seriji.

Elem, za ovog superheroja, Marvel je inspiraciju potražio u staroegipatskoj mitologiji. Naime, Moon Knight je avatar staroegiptaskog boga Meseca, Khonsua. Zadatak njegovog avatara je, da u njegovo ime lema zlikovce širom sveta, i to u ovoj seriji radi Marc Spector koga glumi odlični Oscar Isaac. Njemu je Khonshu vaskrsnuo ga iz mrtvih i podario natrpirodne moći  da bi mu služio. Moon Knight sa tokom 6 epizoda ove serije sukobljava sa prethodnim avatarom Khonshua, Arthurom Harrowom, koga glumi, takođe odlični, Ethan Hawke.

Preporuka