Srednja Zemlja dolazi na male ekrane

Srednja Zemlja dolazi na male ekrane. Nako vesti da je Amazon u pregovorima sa Warner Bros i zadužbinom J.R.R. Tolkiena o razvoju tv serije zasnovane na romanu "Gospodar prstenova" sada je potvrđeno da je došlo do dogovora i da se kreće napred sa celim projektom. Amazon je potvrdio da imaju u planu tv seriju od više sezona kao i spin off tv serije.

Ono što je veoma interesantno je da tv serija neće biti zasnovana direkno na nekom od Tolkienovih književnih dela, već na svet koji je on stvorio. i fokusiraće se na period pre dešavanja samog romana "Gospodar prstenova". Amazon u novim tv serijama neče obrađivati sadržaje romana "Gospodar prstenova" ili "Hobit"  koje je Piter Jackson već ekranizovao u svojim filmovima.

Sharon Tal Yguado, koja je na čelu amazonovog odseka za tv serije izjavila je "Gospodar prstenova je kulturni fenomen koji je osvojio maštu mnogih generacija kako kroz literaturu tako i na velikom ekranu. Nama je velika čast da radimo zajedno sa Tolkien Estate, kao i sa Harper Colins i New Line na ovom zajedničkom i veoma uzbudljivom projektu i oduševljeni smo što ćemo imati prilike da povedemo ljubitelje Gospodara prstenova na novo epsko putovanje Srednjom Zemljom."

Za sada nema naznaka da će se u ovoj tv seriji pojaviti bilo ko od glumaca ko je glumio u filmovima Pitera Jacksona. Takođe ne zna se još uvek ništa o samom scenariju.

Christopher Tolkien, sin J.R.R. Tolkiena je 1977.godine objavio "Silmarilion" u kome je sakupio priče iz Srednje  Zemlje koje je njegov otac pisao tokom svog života, a bi ova kniga mogla poslužiti kao inspiracija za tv seriju, mada je nedavno i sam Piter Jackson izrazio želju da režira film zasnovan na ovoj knjizi. 

Kako je broj ljubitelja epske fantastike porastao sa velikom popularnošću tv serije "Game of Thrones" ali i "The Lord of The Rings" i" Hobbit", ono što može da raduje brojne ljubitelje "Gospodara prstenova" i epske fantastike širom planete je da ih još mnogo toga očekuje iz magičnog sveta koji je Tolkien kreirao, kao i iz drugih romana epske fantastike koji su veoma popularni poslednje dve decenije poput romana Andzeja Sapkowskog i njegovog "Witchera", na osnovu kojih Netflix sprema tv seriju, i romana "Wheel of Time" Roberta Jordana koje je preuzeo Sony.