E3: Predstavljen Metro Exodus

Svake godine Electronic Entertainment Expo - E3, uzburka mase gejmera širom sveta. Ove godine E3 traje od 13. do 15. juna u Los Anđelesu i doneće nam mnogo novih trejlera i najava igara i tehničkih novina koje možemo očekivati narednih godina.

Sada imate prilike da pogledate prvi trejler za najnoviju, treću po redu, igru iz Metro serijala, koje su zasnovane na seriji romana ruskog pisca Dmitrija Glukhovskog. Glukhovski je do sada objavio tri romana: "Metro 2033", "Metro 2034" i "Metro 2035", dok su do sada objavljene dve video igre: "Metro 2033" i "Metro;Last Light".

Radnja ovih romana i igara smeštena je u ne tako daleku budućnost, nakon nuklearnog rata koji je razorio planetu. Prati doživljaje potomaka preživelih koji su u trenutku kataklizme spas potražili u Moskovskom metrou. 

Na osnovu trejlera koji imate prilike da pogledate, možemo zaključiti da će se svet ovih igara iz zagušljivih i klaustrofobičnih predela metroa izvući na površinu, u ono što je ostalo od civilizacije nakon apokalipse. Sam trejler je deo gameplaya, na osnovu koga se može zaključiti da će igra vizuelno izgledati fantastično. Kreatori igara obećavaju ogromna, otvorena prostranstva, nelinearnu priču i misije, smenu godišnjih doba. Ostaje da sačekamo sledeću godinu, za kada je izlazak najavljen, i vidimo koliko će se od obećanog ispuniti.