Lucy Dacus najavila novi album

Lucy Dacus je najavila novi album, "Home Video", i podelila video spot u samostalnoj režiji za pesmu "Hot & Heavy". "Home Video" bi trebao izaći 25. juna za izdavačku kuću Matador.Nas albumu je i pesma "Thumbs", koju je podelila prošlog meseca.

Posljednji album Lucy Dacus, "Historian", izašao je 2018. Sledeće godine objavila je EP "2019". "Home Video" snimljen je u studiju Trace Horse u Nashvilleu uz pomoć Jacoba Blizarda, Collina Pastorea i Jakea Fincha. Shawn Everett je miksovao album, a Bob Ludwig master.

U dve pesme gostuju njene koleginice iz benda boygeniusJulien Baker i Phoebe Bridgers. U saopštenju za štampu kaže se da novi singl "Hot & Heavy",  govori o "Dacusinim osećanjima zbog povratka u rodni grad Richmondu u državi Virginia, nakon iznenadnog uspeha." Dacus dalje objašnjava: „Mislila sam da pišem "Hot & Heavy" o starom prijatelju, ali usput sam shvatio da se radi samo o tome da sam prerasla prošle verzije sebe. Toliko veliki deo života podvrgnut je promenama i opraštamo se čak i ako to ne želimo. Sad kad god odem na mesta koja su mi nekada bila značajna, čini mi se kao da sam neovlašćeno pristupam prošlosti. Znam da me tinejdžerska verzija sada ne bi odobravala, a to je neugodno i pomalo srceparajuće, čak i ako intelektualno znam da mi se sviđa moj život i ko sam. "

Dacus je režirala spot "Hot & Heavy" sa Marin Leong-om i Jordan Rodericks-om. Snimljen je u istorijskom bioskopu Byrd u kvartu Richmond, Carytown. Otvoreno je 1928. godine i tamo je Dacus gledala filmove tokom svojih adolescentnih godina, a i dalje je aktivnan bioskop koji prikazuje i stare filmove i aktuelne filmove. Sadrži i Wurlitzerove orgulje koje se izdižu sa pozornice.

"Znala sam da želim uključiti neke od kućnih video snimaka koje je moj otac snimao dok sam odrastala", objašnjava Dacus. „Želela sam vizualizirati trenutak kada prvi put razmišljate o svom detinjstvu, što mislim da može biti i trenutak kada je detinjstvo gotovo. Osećam da je kod mene došlo do velike  promene kada sam počela objavljivati muziku, kada je moj identitet od ličnog projekta prešao u nešto što se javno promatra i odražava. Zamolila sam svoju porodicu (pozdrav mojoj baki) i neke od mojih najbližih prijatelja da budu statisti jer su to ljudi koji su me poznavali pre te promene. Možda sam napustila filmsku školu, ali i dalje volim snimati filmove i zaista sam se zabavljala režirajući ovaj. "

Home Video:
1. Hot & Heavy
2. Christine
3. First Time
4. VBS
5. Cartwheel
6. Thumbs
7. Going Going Gone
8. Partner In Crime
9. Brando
10. Please Stay
11. Triple Dog Dare