Dok sam se početkom osamdesetih spemao za vrtić, sa radija se uvek čuo Studio B. Ćale je voleo da sluša Duška Radovića i njegovo Beograde dobro jutro. Često mu se smejao, dok četvorogodišnjem meni tu ništa nije bilo ni jasno, ni smešno. Nakon Duškove emisije mogla se čuti aktuelna muzika. Naravno da se ne sećam 90% pesama koje su tad svirale, ali Zanina "Dodirni mi kolena" bila je među onih 10%. Voleo sam melodiju i stihove, zvučali su mi drugačije od svega što sam čuo do tad, da ne kažem u svih svojih pet godina života. Tog jednog proleća su je baš često puštali, verovatno zato što je pesma bila aktuelna, a i lepa (Sloba Konjović je uvek znao da odvoji žito od kukolja). Od tada kada god je čujem, prva asocijacija su mi olistale krošnje u ulici Proleterskih brigada (Krunskoj), film "Nije lako sa muškarcima", mladi luk sa Kalenića, odnosno proleće u Beogradu. Zato sam rešio da celu ovu aprilsku Gistro FM epizodu nazovem po jednom stihu iz nje. I tako će ući u istoriju da se jedan Gistro zove po stihu Marine Tucaković.

Od noviteta, u ovoj prolećnoj emisiji vas čeka novi singl za The National, sjajan chamber pop, bogato orkestrirani album Derena Džesija, odlično jazzy/electro debi izdanje estonsko pijanistkinje Hanakiv, ambijentalni album Nila Koulija, britanskog pijaniste i nekadašnjeg saradnika Massive Attack, nove pesme za Califone, Pitera Broderika, a društvo nam prave još Laki Pingvini, Duško Gojković, Eva Braun, Zdenko Kolar, Trent Debs, Unknown Mortal Orcestra, Nagisa Ni Te, Ljubičice, Džonatan Vilson, Lars Danijelson i mnogi drugi.

Oni dani koji mirišu na sveže mleko su još lepši ako ih prati sveža muzika, a za nju je zadužena ova prva aprilska Gistro FM epizoda.