Squid najavili debi album

Brajtonski kvintet Squid najavili su svoj debitantski album Bright Green Field i podelili video za osmominutni prvi singl "Narrator" (u kojem je gostuje Martha Skye Murphy). Bright Green Field izlazi 7. aprila za izdavačku kuću Warp

Bend čine Ollie Judge (bubnjevi, glavni vokal), Louis Borlase (gitare, vokal), Arthur Leadbetter (klavijature, gudači), Laurie Nankivell (bas, duvački instrumenti) i Anton Pearson (gitare, vokal). Dan Carey je producirao album. Judge piše većinu tekstova benda, i izjavio je za medije medije: „Ovaj album stvorio je zamišljeni gradski pejzaž. Tragovi ilustruju mesta, događaje i arhitekturu koja postoji unutar njih. Prethodna izdanja bila su razigrana i bavila su se likovima, dok je ovaj album tamniji i više se bavi mestom - emocionalna dubina muzike se produbila. "

Bend je kolektivno izjaio o novom singlu: „Narrator“ je nadahnut filmom A Long Day's Journey Into Night iz 2019. godine. Pesma prati čovjeka koji gubi razliku između sećanja, sna i stvarnosti i kako često možete oblikovati svoja sećanja na ljude tako da odgovaraju naraciji koji koristi vašem egu. Martha Skye-Murphy istakla je da je nepouzdani pripovjedač, češće nego muškarac, muškarac koji želi prikazati žene kao pokorne likove u svojoj priči. Nakon nekoliko razgovora s Marthom, mislila je da bi bilo dobro da ona igra ulogu žene koja se želi osloboditi dominantne priče koju je muškarac postavio. "

Felix Green režirao je video “Narrator” i izjavio je: “Već neko vreme želeo sam napraviti video o procesu virtualnog stvaranja. Često mislim da ovaj dio 3D dizajna "iza digitalne zavjese" izgleda zanimljiviji od konačnog gotovog proizvoda jer predstavlja postupak i autorstvo. Kad su mi se obratili za prezentaciju na 'Narrator'-u, odmah sam pomislio da bi to mogao savršeno odgovarati ovoj vizualnoj ideji. "

2019. godine Squid su objavili EP iz Town Centre za etiketu Speedy Wunderground.  Prošle godine Squid su podelili dve nove pesme: "Sludge" i "Broadcaster".

Bright Green Field:
1. Resolution Square
2. G.S.K
3. Narrator feat. Martha Skye Murphy
4. Boy Racers
5. Paddling
6. Documentary Filmmaker
7. 2010
8. The Flyover
9. Peel St
10. Global Groove
11. Pamphlets