To što muzičku jesen 2023. na planeti Zemlji obeležava novi album Stonsa i novi singl Bitlsa, sa jedne strane je divno, sa druge tužno. Zavisi kako gledate na to. Uostalom kao i sve drugo u životu. Ali bez obzira na tačku gledišta, svima je jasno da vreme ne može ništa onome što ima veliku vrednost, a po meni diskografije ova dva benda za čovečanstvo vrede više nego svi novci, u svim bankama sveta. Zbog toga današnji Gistro FM počinjem baš sa njihovom muzikom, a cela epizoda nosi naziv po stihu iz moje omiljene The Rolling Stones pesme.

Album nedelje je divan jesenji, akustični, folk pop album australijskog dua Luluc, slušamo novi singl, po meni najpotcenjenijeg benda u istoriji pop muzike Spearmint, tu je odlično ambijentalno izdanje italijanskog veterana avangarde Masima Pupila, uz koje sam često blenuo u pučinu, gistro evergreen je ploča uz koju sam rastao devedesetih, engleske grupe Moonshake, a predstavljam i živi album grupe The Feelies, sa koncerta na kome su obrađivali Velvet Underground pesme. Po današnjoj emisiji motaju se još Rodrigez, Fransoaz Ardi, Paolo Frezu, Anhoni & the Johnsons, Radio 4, Hauschka, a najaviću i prvi beogradski koncert veterana Giant Sand. I svašta još.

Svi možemo imati vremena, ali tek poneko može imati vrednost. Dao sam sve od sebe da u današnjoj emisiji spakujem pesme muzičara kojima vreme ne može mnogo da pomrsi račune. Nikad.

Preporuka

share

share